آیا تا به حال با افرادی برخورد داشتهاید که فکر میکنند همه چیز را میدانند؟ در مواجه با چنین اشخاصی چه میکنید؟ شاید بیشتر وقتها میکوشید که از آنها دوری کنید و تا حد ممکن آنها را نبینید. از شما میخواهیم قبل از گرفتن این تصمیم، چند محور زیر را بخوانید:
محور اول: به حرفهای آنها گوش دهید
در برخی از افراد، بروز چنین رفتاری، به این دلیل است که آنها فکر میکنند کسی نیست تا به حرفهایشان گوش دهد. شما میتوانید با گوش دادن به حرفهایشان، بدون اینکه اختلافنظرتان را بیان کنید، این نیاز را در آنها برآورده سازید. در هنگام گوش دادن به آنها نشان دهید که بعضی از نظرهایشان را قبول دارید. زمانی که آنها احساس کنند شما به آنها ارزش و اعتبار دادهاید، تا اندازهای این عادت خود را در برابر شما کنار میگذارند.
محور دوم: گفتوگوی تغییر ملایم را بهکار بندید
انجام مرحله قبل باعث میشود، شما یک گام از لحاظ عاطفی به این افراد نزدیک شوید، اکنون میتوانید از گفتوگوهای سوم یا چهارمتان به بعد، به دنبال تغییر بعضی از نگرشهای اشتباه آنان باشید. این تغییر با گفتوگوهای تغییر ملایم قابل انجام است. در این گفتوگوها سه نکته را رعایت کنید: اول آنکه هیچگاه در ابتدای صحبت با چنین اشخاصی سعی نکنید به آنها بگویید که حرفشان غلط است. اینکار باعث میشود تا آنها به سرعت حالت دفاعی بگیرند و دیگر حاضر نباشند به حرفهایتان گوش بدهند. دوم آنکه منتظر بمانید تا در یک زمان مناسب نظر خود را به صورت پیشنهاد یا نظرخواهی از او درباره درستی مطلب مورد نظرتان، بیان کنید و نکته آخر اینکه به آرامی بعضی از ایدههایشان را که غیرقابل قبول به نظر میرسد انتخاب کرده و اطلاعات لازم را برای تکذیب آنها مطرح کنید. به جای اینکه ایدههایشان را رد یا مسخره کنید، خیلی ساده و محترمانه، شواهد نقضکننده آنرا به آنها نشان دهید و بعد نظرات آنها را جویا شوید.
محور سوم: به سبک شخصیتی چنین افراد توجه کنید
معمولا افرادی که احساس میکنند همه چیز را میدانند، بسیار خودخواه هستند. این افراد باعث میشوند فکر کنیم افرادی نالایق هستیم و هیچ قدرتی نداریم. به همین دلیل ما غالبا نسبت به این افراد، واکنش تند و عصبی نشان میدهیم. یادتان باشد که جار و جنجال با آنها هیچ نتیجهای جز فشار عصبی و خستگی ندارد. بنابراین با حفظ آرامش خودتان، کمی بیشتر فکر کنید. بکوشید از دیدگاه خود آنها مسئله را ببینید، تا خیلی راحتتر بتوانید با این افراد برخورد کنید. این افراد معمولاً فاقد اعتماد به نفس هستند به همین دلیل سعی میکنند آنچه را که میدانند به بقیه نشان دهند و کاری کنند که بقیه احساس کنند آنها خیلی باسواد هستند. شاید هیچوقت نتوانید دلیل این رفتار خودخواهانه آنها را بفهمید اما با درک ریشه روانی چنین برخوردی ، میتوانید درک خودتان را بالاتر برده و راحتتر با رفتار آنها کنار بیایید.
محور چهارم: ارزش خودتان را گوشزد کنید
اصلاً اینطور نیست که شما پایینتر از این افراد باشید یا کمتر از آنها بدانید. این آنها هستند که میخواهند چنین حسی را به شما منتقل کنند. اگر به آنها اجازه بدهید، احساس شما را نسبت به خودتان تغییر میدهند، پس به جای اینکه تمامی حرفهایی را که میزنند تایید کنید، به همه کارهای مثبتی که قادرید انجام دهید، بیاندیشید. ارزش شما بسیار بالاست و هیچکس حق خدشه وارد کردن به آن را ندارد، اما باید اینکار را خیلی زیرکانه انجام دهید. اگر مستقیماً آنها را به چالش بکشید یا با خشونت برخورد کنید، باعث میشود که همان رفتار دفاعی قبلی را پیشه کنند. در فضای آرام و به صورت غیرمستقیم، تواناییهایتان را بهاثبات برسانید تا آنها با اطلاع از میزان توانمندی شما یک قدم عقبنشینی کنند.
اگر این افراد از تغییر دیدگاهشان خودداری میکنند، با بررسی دیدگاه آنها در با اعتقادات خودتان، بکوشید با بیاعتنایی از آنها بگذرید. مطمئن باشید این افراد با باور یک چیز اشتباه –اینکه همه چیز را میدانند- صدمهای به شما نمیزنند، پس لازم نیست که نگران چیزی باشید. حال اگر این مشکل خیلی آزارتان میدهد، میتوانید دیگر با این افراد در ارتباط نباشید.
مطالب مرتبط :

پاسخ دهید